Lazer epilasyon yaptırmadan

En Son Kadınca Haberleri

Yeni Asır’da yer alan habere göre Özel Mediderm Polikliniği Kurucu Hekimi Dr. Tanju Adalı dünyadaki bilimsel lazer epilasyon gelişmelerini sürekli takip ettiklerini ve yeni uygulamaları ile kısa tüylerde dahi yüz güldüren sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Dr. Adalı ayrıca MediDerm’de lazer epilasyon işlemine ciddiyetle eğildiklerini ve üyelerin günlük hayattaki rahatlığına ve hijyenine bilimsel verilerle katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

KALİTE ÖNEMLİ

Dr. Tanju Adalı piyasada birçok farklı teknoloji bulunduğunu belirterek, kliniklerinde Alexandrite, NdYag ve Diot lazer teknolojileri gibi ileri teknolojileri kullandıklarını söyledi. Lazer teknolojilerinin önemini bir örnekle açıklayan Dr. Tanju Adalı, “Lazer teknolojilerinin gelişmiş olması çok önemli. Piyasada kullanılan birçok teknoloji var. Kişilerin bu teknolojileri çok iyi araştırması gerekiyor. Kişiler kliniğe ve hekime güvenmelidirler” dedi.

SEANS ARALIKLARI DEĞİŞİYOR

Seans aralıklarının bölgeye göre değişkenlik gösterdiğini belirten Dr. Tanju Adalı, “Yüz, koltuk altı, ense, boyun ve genital bölgelerde en az 1 ay, bayanlarda tam kol, tam bacak, erkeklerde ise sırt omuz göğüs bölgelerinde en az 2 ay olarak uygulanmaktadır. İlerleyen seanslarda bu süre açılmaktadır. Biz seans sonralarında yaptığımız ücretsiz kontrol seansından sonra üyelerimize randevu vermiyoruz. Bunun temel nedeni kişilerin kıl çıkmadan bir sonraki seansa gelmelerini istemememiz. Üyelerimize bir sonraki seans için kıllar çıktığında randevu alarak gelmelerini öneriyoruz” dedi.

KISALTMA VE HİJYEN ÖNEMLİ

Lazer epilasyon öncesi kıllarda yapılan kısaltma işleminin önemli olduğunu belirten Dr. Adalı, “Özellikle bazı lazer grupları kılın ucunu ısıya döndürür ve kıl boyunca bu ısıyı köke iletip kökü imha ederek etki ederler. Ama lazerlerin ısı iletimi kıl boyunca kılın belli bir uzunluğa kadar olması halinde tam olarak köke aktarılabilir. Kılların istediğimiz uzunluktan fazla olması lazer enerjisinin köke tam inemeyeceği anlamına gelir. Bu nedenle lazer epilasyonda uzun kıllara atış yapmanın bilimsel anlamı yoktur. Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olmalıdır. Ancak Diot lazerlerede kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir. Yani kısaca Alexandrite- Ndyag uygulanacak ise kısaltma işlemi steril bir trim ile yapılır, Diot lazerler kullanılacak ise işlemde jilet kullanılır. Bizce esas önemli konu ise kıllarınızda kısaltma ihtiyacı olduğunda kullanılan trimler, yani kısaltma aletleridir. Özellikle kısaltmada kullanılan cilde değen kısımlarda cerrahi alet sterilizasyon prosedürleri uygulanmasını kesinlikle önemsiyor ve öneriyoruz” dedi.

Hangi lazer tercih edilmeli?

Lazer epilasyonun tecrübe gerektiren bir işlem olduğunu belirten Dr. Adalı, “Lazer epilasyonda başarı tamamen kliniğin tecrübesi ve uygulama prosedürleri ile ilgili bir konu. Açık ten renginde ve koyu renkli kalın kıl yapısına sahip bölgelerde Alexandrite lazerleri kullanıyoruz. Koyu cilde sahip koyu ve kalın kıl olan bölgelerde ve yaz aylarında ise NdYag lazerlerini tercih ederken, açık cilt rengine sahip daha ince kıl gruplarında Diot lazeri tercih ediyoruz. Tabii bu lazer uygulama dozlarını özel bir bilgisayar yazılımı ile takip ettiğimiz için Alexandrite- Ndyag ve Diot lazerleri dönüşümlü kullanarak üyelerimizde hangi dozda ve hangi lazerin en iyi sonucu verdiğini saptama şansımız oluyor” dedi.

Kimlere uygulanmaz?

Beyaz tüyleri olanlara, dermatolojik hastalıkları olanlara, akne tedavisinde kullanılan bazı ilaçları kullananlarda ve kalp pili olanlarda lazer uygulamadıklarını belirten Dr. Adalı, “Epilepsi hastalığında ise ancak üyemizin kendi nöroloji uzmanının uygun görmesi halinde uygulamaya yapabiliyoruz” dedi. Dr. Adalı kullanılan Alexandrite ve NdYag lazer uçlarının cilde değmediğinden hijyen açısından hiçbir risk taşımadığını belirterek “Cilde değen Diot lazerlerde ise optik uç sterilizasyonuna tabi tutulduğu için Diot lazer sistemi de hijyen açısından risk taşımaz” ifadelerinde bulundu.

Çift soğutucu ile ağrısız işlem

Çift soğutuculu sistem hakkında bilgiler veren Dr. Adalı bu uygulamada lazer teknolojiının ucundan lazer atışından milisaniyeler öncesinde sistemin önce soğutucu gaz attığını ve aynı anda da lazer dışında bir teknolojiyle bağlanarak sürekli soğutucu hava verildiğini söyledi. Bu uygulamanın seanslardaki ağrı düzeyini en aza indirdiğini belirten Dr. Adalı, “Ayrıca istenilen doz parametreleri ile rahat çalışıldığı için başarı oranı artmaktadır. Çift soğutuculu sistem sayesinde cilt çok iyi soğutulduğu için komplikasyon oranını da minimuma inmektedir” dedi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın