, ,

EVİNİZDE KOLAYLIKLA BAKABİLECEĞİNİZ BİTKİLER

1- Sukulkent

Sukulentin en önemli faydaları arasında radyasyon azaltıcı etkisi olmasıdır. Bulunduğu ortamda radyasyon etkisini büyük oranda azaltan bu bitki rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle elektronik cihazların çok olduğu ofislerde iç mekan bitkisi olarak kullanılabilir. Sıcak iklim bitkisi olan sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen çiçek evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasında bulunur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2- Orkide

Orkide çiçeği fazla su istemez. Dolayısıyla her gün su vermenize gerek yoktur. Haftada iki kez vereceğiniz su bu çiçek için yeterli olacaktır. Orkide çiçeğinin bakımında mutlaka şeffaf bir saksı tercih etmeniz gerekiyor. Orkide çiçeğinin kökleri güneşe aşırı derecede ihtiyaç duyduğundan dolayı köklerinin daha iyi yetişmesi açısından şeffaf saksı kullanılması gerekir. Ayrıca saksının değiştirilmemesi de önemlidir. Çünkü yeni saksıya adapte olması bu noktada güç olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3- Kaladyum

Toprağını ölçülü derece nemli bırakmalısınız. Sulama arasında toprağın tamamen kurumasına izin vermeyin. Bitkiniz sulama suyuna karşı çok hassastır. Sağlıklı gelişmi için içme suyu kullanmanız önerilir. Sulamanın ardından fazla suyunu köklerinden dışarı atığına emin olmalısınız. Köklerdeki biriken su bitkinizin çürümesine neden olacaktır.Direkt gün ışığı hassas yapraklarına zarar verir. Direkt gün ışığı almadığı, cam kenarından uzak yarı gölge alanları sever.Kaladyumlar yüksek nemli ortamlarda hızlı gelişim gösterirler. Diğer bitkiler ile bir arada bulunmaları kendi nemli ortamlarını yaratmaları için onlara fırsat verir. Kaladyum bitkisi besin takviyesine ihtiyaç duymaz. Yanlış ve fazla besin takviyesi uygulaması eşsiz güzellikteki yapraklarına zarar verecektir.