, ,

SOĞUK HAVANIN FAYDALI OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Daha zinde, enerjik ve mutlu olmaya yardımcı oluyor.

Soğuk havada oksijen oranının sıcak havalara kıyasla %30 daha yüksek olması, zihinsel aktivitenin artmasını sağlıyor. Buna ek olarak, bilim insanları, aşırıya kaçmadan soğuk havayla temas etmenin serotonin seviyesini (mutluluk hormonu) artırdığını ifade ediyor.

Ayrıca soğuk havada egzersiz yapmak, kana daha fazla oksijen alınabilmesine yardımcı olarak kendimizi daha iyi hissetmemize de yardımcı oluyor.

Hastalıklara yakalanma ve enfeksiyon riskini azaltıyor.

Yaz aylarına kıyasla soğuk havalarda bağışıklık sistemi hastalıklara karşı daha dirençli bir hale geliyor. Metabolizmayı hızlandırıyor.

Eklem ağrılarını ve iltihabı azaltıyor.

Soğuk hava, eklem şişliklerini ve iltihabı azaltıyor. Ayrıca eklemlerdeki hayalin maddesini üreten hücrelerin daha aktif çalışmasını sağlayarak eklemlerin daha güçlü olmasına yardımcı oluyor.

 

 

 

Verimliliği artırıyor.

Yapılan araştırmalar, soğuk havalarda beynimizin daha aktif çalıştığını ve daha net düşünebildiğimizi gösteriyor.  Yazın havanın sıcaklığından gezme, eğlenme isteği doğuyor ve haliyle odak dağılabiliyor.

 

Daha rahat uyumaya yardımcı oluyor.

Uyurken vücut ısımız 1-2 derece düştüğü için serin yerlerde daha rahat uyuyor ve aynı zamanda daha dinç uyanıyoruz.

Cilde iyi geliyor.

Soğuk hava ciltteki gözenekleri sıkıştırıyor ve şişkinliği azaltıyor. Özellikle yüzün daha sıkı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.